Hej på er!
Jag har vi några tillfällen hittat blodriska som varit angripen av Blodrisksnylting (Hypomyces lateritia). Är det någon av er som känner till om den fortfarande är ätlig efter angrepp? De är oftast mycket finare i konsistensen än sina icke angripna grannar.
Intressant fråga! Har inte (medvetet) provat att äta sådana själv, så jag sökte och fann det här i en kommentar på en italiensk hemsida:
“Tale attacco non comporta una modifica delle condizioni di commestibilità dei funghi, anzi, in alcune zone d’Italia i funghi invasi da Peckiella sono maggiormente apprezzati ed hanno un valore di mercato superiore”
Det betyder ungefär
att svampen ätlighet inte försämras av ett angrepp, tvärtom finns det vissa som anser att de angripna svamparna är ännu bättre.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.