0 97 visningar

3 svar

Handhavadne av plockad svamp

Marianne Solman

22 sep 2001 kl. 19:02

Sökte efter tips om hur man förvarar sin plockade svamp bäst. Ska man förvälla svampen, torka den, frysa in den ...? Vilken sort passar bäst till vad???

0

Annika Eriksson

23 sep 2001 kl. 20:26

Sök efter svar på liknande fråga! Torkade håller längre än frysta. De flesta vinner i smak på att torkas, med undantag av blek taggsvamp och rimskivling. Gul kantarell blir för hård, fryses eller konserveras helst. Om frysning så förväll först annars fryser du in vatten i onödan.

0

Monica Alfrida Swenson

24 sep 2001 kl. 08:10

Karljohan skall inte kokas ihop innan frysning då blir den slemmig.Frys ner färsk i skivor eller hel.Tina lätt och skär i skivor när du vill tillaga densamma.Från en som har arbetat mycket med italienare.

0

André

26 sep 2001 kl. 10:05

Tryffel går också att frysa rå.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone