att detta är en skogschampinjon. Växte i barrmatta med gran.
I mitt inlägg igår ( lördagsturen ) hittade jag som Hans kom fram till knölchampinjon, men jag har haft dem i kylskåpet sen igår em, inte vågat att äta dem. Det är kromgula fläckar på hatt och fot nu, är det riktigt att det blir så på den arten. Feg, har jag blivit !
Så tror jag, en svart murkla, alldeles lika mjölkmurklan i växtsätter, men den skall vara vanlig enligt boken.
Tacksam för svar på främst champinjonerna.
Skogschampinjon är det allt.
Knölchampinjonen ska gulna. Den hör till de gulnande champinjonerna. Skogschampinjon till de rodnande. Men om den rodnar kraftigt kan det vara blodchampinjon (som också är ätlig).
Murklan är svart hattmurkla som för en gångs skull verkligen är svart. Brukar vara grå. Ätes ej.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.