Detta är från receptsamlingen
Gör en god gräddstuvning med finhackad svart trumpetsvamp eller champinjoner. Lägg ett lager med stuvning i en eldfast form. Lägg spätta filer över som taktegel. Salta och peppra. Täck med svampstuvning.
Täck med gräddmjölk och strö svart och röd limfjordkaviar över. Gratiner i ugn vid 200 C i 15 -20 minuter. Servera med torrt vin och en fräsch sallad.
Gör en pajdeg som du förgräddar i ugn ca 200 grader (pajen ska få lite förg då är den färdig). Stek en stor gul lök på svag värme så den blir glansig. Stek däreefter svampen väl på låg värme i smör/margarin. Gör en äggstanning genom blanda 3 dl mjölk med 4 ägg, tillsätt 2 dl riven ost. Salta och svartpeppra. Lägg de stekta svamparna på pajdegen och häll över mjölk/ost/äggblandningen. Ställ in i ugnen i ca 20 min eller tills äggstanningen stelat och fått lite färg. Servera med sallad.
© SvampGuiden 1997- 2006
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.