helt utanför ämnet men eftersom det finns så många matkunniga här, en fråga: Har köpt djupfryst kycklingfilé. Tänkte göra en gryta, kan jag frysa in den efter tillagning? Man ska ju inte frysa två ggr men gäller det även från rått till tillagat skick?
Låter som om där är något thai-, malay-, indones- eller lankesiskinspirerat som puttrar på spisen. (Eller snarare “puttrade” med tanke på hur sent jag reagerar…)
Tycker själv att det brukar bli bättre efter en dag eller två i kylen, när smakerna har fått stå och “gôtta ihop sig” ett tag. Samma sak med indisk-pakistansk-yoghurtbaserade-liknande-goa-grejer. fast då kan man gärna lägga på ytterligare ett dygn.
Fast färska gröna grejer som koriander- och limeblad och vissa grönsaker kanske man bör vänta till sista minuten med att hysta i.
Lite svampanknytning kan man även ha till kyckling. I england äter man svelticka, den kallas “chicken mushroom” där, ett vegetraiskt alternativ till kyckling!
http://www.econetwork.net/~wildmansteve/Mushrooms.Folder/ChickenMushroom.html
http://www2.nrm.se/kbo/krypt/eksvamp/laetsulp.html.se
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.