0 316 visningar

7 svar

inte svamp men kyckling

cicki

17 okt 2006 kl. 17:27

helt utanför ämnet men eftersom det finns så många matkunniga här, en fråga: Har köpt djupfryst kycklingfilé. Tänkte göra en gryta, kan jag frysa in den efter tillagning? Man ska ju inte frysa två ggr men gäller det även från rått till tillagat skick?

0

Eva K

17 okt 2006 kl. 17:33

Du kan frysa igen, efter tillagning. Kanske andra ingredienser i din gryta tål frysning sämre?
Jag vet tex inte hur kokosmjölk blir efter frysning (så jag äter ALLT!!! eller ser till att andra gör det) :)

0

cicki

17 okt 2006 kl. 17:43

tack Eva, ska just använda kokosmjölk. Har inte heller frusit sån. Nån annan som vet? (ska ha fest för 40 pers så jag vill förbereda så mkt som möjligt)

0

Nina H

17 okt 2006 kl. 17:51

Jag har frusit kokosmjölk i sig, det blev lite grynigt, men det ordnade sig när man hällt den i grytan (med kyckling faktiskt.
Frys du! Underbart att slippa stå i köket hela tiden när man hargäster.

0

Eva

17 okt 2006 kl. 18:01

Jag har frusit färdiglagad mat där jag använt kokosmjölk och det har inte varit något problem med det. Smakar och känns lika bra som när det var nylagat.

0

Annette Landin

17 okt 2006 kl. 18:36

Den lätta cocosmjölken skär sig vid uppvärmning efter frysning, dock inte den feta :=)Du kan binda ihop det igen med lite maizena och lite cocosmjölk.

0

Kapten Hammock

18 okt 2006 kl. 00:10

Låter som om där är något thai-, malay-, indones- eller lankesiskinspirerat som puttrar på spisen. (Eller snarare “puttrade” med tanke på hur sent jag reagerar…)
Tycker själv att det brukar bli bättre efter en dag eller två i kylen, när smakerna har fått stå och “gôtta ihop sig” ett tag. Samma sak med indisk-pakistansk-yoghurtbaserade-liknande-goa-grejer. fast då kan man gärna lägga på ytterligare ett dygn.
Fast färska gröna grejer som koriander- och limeblad och vissa grönsaker kanske man bör vänta till sista minuten med att hysta i.

0

Kurt

18 okt 2006 kl. 07:10

Lite svampanknytning kan man även ha till kyckling. I england äter man svelticka, den kallas “chicken mushroom” där, ett vegetraiskt alternativ till kyckling!

http://www.econetwork.net/~wildmansteve/Mushrooms.Folder/ChickenMushroom.html
http://www2.nrm.se/kbo/krypt/eksvamp/laetsulp.html.se

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone