Hej Mia!
Tips från köksmästaren och svampkonsulent.
Råfrysta kantareller bli oftast bitter i smaken samma gäller vid torkning. Förväll dem iställe och frys in dem med eller utan spad.
Fryser du med spad har du alltid en grundfond till soppor och såser.
Ett tips till, soppar gå alldeles utmerkt att frysa in rå. Skär dem i skivor och lösfrys dessa, därefter packas de i påsar.
Detta ta tyvärr mycket utrymme i frysen. Ska du sedan tillaga råfryst svamp skall dom ej tinas, alltså från frysen direkt i pannan då är dom precis som om du tillaga färsk svamp.
Lycka till.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.