Bifogar bilder på dagens skörd. Jag har aldrig förr hittat blåmusseroner, men jag är ganska säker på att det är sådana jag har hittat. Tog hem ett ex. för ett par dagar sen för kontroll i böcker och här på svampguiden. Sporpulvret blev gulrosa, dom växer i lös jord med mycket löv i ett gammalt uttorkat kärr i mellersta Skåne. Gummilukt sitter kvar i fingrarna när man har plockat med dom. Ser inte speciellt goda ut i grytan - vad är den allmänna meningen om ätbarheten?
Bilden av champinjonerna är med för att jag tycker att det är fantastiskt att plocka sådana den 25 oktober.
Bild 1 Snygga med förnan kvar på foten, Bild 2 hela högen blåmusseroner, Bild 3 de fina champinjonerna
Jag har också hittat massor med blåmusseron tyvärr djupfrysta det har varit minus 4 grader i natt och dom gick nästan inte att lossa från marken. Vi har haft lite svamp pga torkan så jag är inte så nogräknad på vilken sort jag äter, det har blivit mycket blandsvamp och avkokade riskor i höst.
djupfrysta blåmusseroner.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.