Sandsopp ser jag alltid till att ha på lager.
Den är utmärkt lämplig för torkning, och det finns dom som tycker att den då smakar som murklor. Något ligger det kanske i det. Hursomhelst är det en svamp som inte ska föraktas. Kanske blir det så eftersom den i regel finns i så stora mängder. Sen blånar den när man skär i den och sådant riskerar att stöta bort dom utan närmare kunskaper om svampen.
Sandsoppen är en av de mest bortglömda stackars svampar som finns, sandsoppen har ett väldigt högt matvärde och är givetvis ruskigt god.
Faktiskt en av de svampar som verkligen smakar djup skog enligt mitt tycke.
Gör så här, gå ut och plocka, rensa och stek upp ett par fina skivor och provsmaka, pröva sedan att stuva med lite grädde så du får smaka denna lilla ljuvlighet.
Samdsopp passar väldigt bra i grytor och soppor pga konsistens, finfin sås till kött kan du göra på antingen finhackad färsk eller mortlad torkad.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.