Hej /SÅS!
Efter det att du rensat och skurit svampen i mindre bitar, så fräser du den i riktigt SMÖR! Vegetabiliskt växtslem, även kallat margarin hör inte hemma här! Inget vatten om svampen inte är extremt torr. Rör i någon matsked vetemjöl, och späd med GRÄDDE till önskad konsistens. Smaksätt med salt och en aning vitpeppar.
Till sist: om du inte har karl-johan så går det precis lika bra med selleri!
SÅS
Finhacka charlottenlök eler gul lök
Finhacka Karljohan, ca en näve, fräs ihop med ganska mycket riktigt SMÖR, absolut inget annat obskyrt fett red gärna med maizena 3/4 dels matsked, mjöl funkar men kan ge bismak, salta och peppra (givetvis vitpeppar). För extra fyllighet kan du smula ner lite, lite hönsbuljung, tillsätt en liten liten skvätt vitt vin och späd med grädde, gärna riktig men matlagnings går bra.
Sila av såsen och servera till bla pasta, om du vill få der extra fint kan du steka upp tunna skivor av små svampar och garnera med.
Funkar givetvis med selleri men även de flesta andra smakrika svamparna…
Oavsett hur du än gör såsen så glöm inte den bästa sambandsvaran nämligen persilja! Finhackas ovanpå strax innan servering. En variant är att dessutom slänga ner persiljan ett par sekunder i fritösen (utan frityrsmet)så den blir frasig - mums! Det funkar även bra med olika typ av sallasblad.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.