Det vore suveränt om någon ville vara så vänlig att tala om för mig hur man gör med trattkantareller! Ska de förvällas före infrysning eller ska man torka dem eller hur gör man?? Har för första gången i mitt liv hittat trattkantareller men vet inte hur eller vad jag ska gör a med dem.
Börja med att rensa dem! Dela o borsta rent. Kolla så att de ej fått svarta kanter o mjuknat. Isåfall känner du på lukten att de ej är lämpliga. De flesta föredrar att torka, så om du inte har svamptork föreslår jag att du brer ut de rena, delade svamparna på tidningar. Byt tidning så fort tidningen blir fuktig. Bäst är ifall du har en bordsfläkt som sveper ljumma vindar över svampen, då torkar den snabbare!
När den är knastertorr lägger du den i burk eller dylikt. Torkad svamp håller många år, och är behändig att ta några nypor av samt till övrig matlagning, se Recept.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.