Dessvärre ingen skarp bild. Stor som en kungschampinjon, utan fjäll, ljust gul med mörkare mitt, fot samma färg som hattkanten. Skivor fria mörkt gråbruna i kanten ljusare in mot hatten som är köttig. Växte i gammal granskog med mossa och barrmattor nära ridskola. Luktar svagt anis. Bilden är 1 dag gammal.
Matvärdet hos en snöbollschjampinjon kan man nog bara avgöra om man har den i handen och bedömer doft, konsistens och smak. Är den inte slafsig eller full av mask finns det väl ingen anledning att kassera den, om man har nån lämplig mat på gång som skulle kunna piffas upp av champinjon.
Hacka ned den i en champinjonsås t ex….skulle nog jag göra i alla fall.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.