Oj, så gott det blev!
Nu vill alla arbetskamrater ha recptet, men i Receptlistan:
“Inskickat av: Lisa
Datum: 2001-09-13
5 liter trattkantareller
Lag:2, 5 dl ättiksprit 1 liter vatten 1 kg socker
½-1 tsk nejlikor hela
½-1 muskotblomma
en bit ingefära
Gör så här: koka upp lagen, den ska vara (klar) i med kryddorna.Häll ner svampen koka upp o låt sen sjuda i 2 tim ca utan lock, ev kan man förvälla svampen innan den går i lagen.Vid mindre svamp halvera receptet mot antal liter svamp.”
Nu är det ju ganska ont om färska trattkantreller…hmm… men Irene var vänlig nog att prova receptet med torkade trattkantareller och det belv 150 g, MEN vad mostvarar 5 liter färska i förvälld form?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.