Hej!
Ska i morgon bjuda på lite höstmiddag och skulle vilja ha tips på en bra förrätt med svart trumpet o champinjon.
Kanske nån stuvning eller annan röra som man kan ha på en bit rostbröd.
eller en soppa kanske?
Tänkte jag skulle komma undan billigt o ta sånt jag har i frysen nämligen.
Ser fram mot spännande förslag:)
Det här är lite Italien inspirerat hoppas du gillar mitt förslag.
Bruchetta med trumpet tapenad
Svart trumpet tapenad
350 g stekta svarta trumpet svampar
1 ask sardeller (53 g)
4 msk kapris
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl olivolja
Bruschetta
Lantbröd och olivolja
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Pensla brödet med olivolja.
3. Grilla i övre delen av ugnen ca 5 min tills de är gyllenbruna.
Olivtapenade
1. Låt sardeller rinna av och lägg dem tillsammans med svamp, kapris och vitlök i en matberedare eller liten skål.
2. Mixa i matberedaren eller med mixerstav.
3. Späd med oljan droppvis till en krämig konsistens.
4. Lägg röran på det rostade brödet precis före servering.
Hej!
Något som jag själv tycker är gott att bjuda på är svarttrumpetsvampsfyllda krustader.
Stek svampen tillsammans med fint hackad lök.
Häll över grädde, låt redusera till såsen blir lagom tjock o simmig.
Krydda med lite salt peppar o en skvätt konjak.
Fyll krustaderna, toppa med lite ost o så en kort sväng i i ugnen för gratinering.
oj oj Göran! tror du det;)
Ja, lite kött får jag kanske ha i, och svamp och lök och morot. Gjorde faktiskt grytan i gårkväll o den blev jättegod.
Apelsinskalet var till som krydda. sen var det också lite tomatpuré och färka örter.
Nu har jag bara lite problem o bestämma mig för potatis el ris. men jag tror det får bli potatis, vanlig kokt.
Svampsoppa
Ca 3 dl torkad svamp
2 svampbuljongtärningar
2 stora potatisar
2-3 dl grädde
3 msk ädelost
½ dl matlagningssherry
salt
peppar
sellerisalt
2 msk smör
-Lägg svamparna i 4 dl vatten och låt småkoka på svag värme i ca 20 minuter.
-Häll av svampen. Behåll vätskan
-Hacka svampen i små bitar
-Skala potatis och skär dom i små tärningar
-Fräs svamphacket i smör några minuter. Häll på svampvätskan och lägg i den tärnade potatisen
Låt koka tills potatisen är mjuk
-Häll på sherryn, grädden. Smula i buljongtärningen.
-Smaksätt med salt, peppar och sellerisalt och låt småkoka 5-10 minuter.
-Lägg i ädelosten och låt den smälta i soppan. (OBS, bör ej koka med osten)
Smaklig spis!
Ta ganska små potatisar.
Skala och bryn dem i smör eller olja i en stekpanna, så de blir lite vackert brytna.
Ställ in dem i ugnen.
Krydda med rosmarin eller salvia (det du gillar bäst och helst färsk förstås) och lite flingsalt.
Det brukar jag ha till Beuf Bourgignonne.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.