Dessvärre har jag blandat friskt Tony.
Tror att jag har på denna bild:
1 a - Gul bitterskivling, (hatten var klibbigare än de tidigare jag plockat. Vädret ute var torrt)
1 b - Rökslöjskivling
1 c - Ockragul grynskivling (förmodligen , skivorna har nog mörknat med ålder)
2 - Kantslöjskivling
Hmm.. jag missade visst översiktsbilden tidigare.
Det här är mitt förslag nu:
1a- rökslöjskivling
1b- rökslöjskivling
1c- ockragul grynskivling
2 - rökslöjskivling (äldre exemplar)
Om någon av “rökslöjskivlingarna” har bitter eller skarp smak, är de något annat…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.