Ja , alla soppar som tillhör sektionen Luridi blånar mer eller mindre kraftig och dom är säkert flera en tio arter men inte alla finns eller är mycket sällsynta i Sverige.
Soppar utanför sektionen Luridi och vars kött blånar kraftig i kontakt med luftens syre är Blåsopp=Gyroporus
cyanescens, andra är Bläcksopp=Boletus pulverulentus, Rotsopp=Boletus radicans, Brunsopp och Sandsopp blånar också.Sen finns det många Strävsoppar=Leccinum som ändrar färg i köttet vid snitt.
Blånande hos blodsopp försvinner vid anrättning, då blir köttet gul som hos Fårticka
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.