0 132 visningar

2 svar

Apropå skäggriska?

Vera

21 sep 2004 kl. 17:01

Nu har jag äntligen fått konstaterat att det är en massa skäggriskor jag har i min trädgård… Men vad gör jag med den? Hur gör jag en finsk risksallad ni talade om i en annan länk? Är den god? Hur skär jag den innan jag kokar den? Vore mycket tacksam om nån kunde ge mej lite upplysningar.
(Jag är en sån där som egentligen bara törs plocka kantareller)

0

Michael Krikorev

21 sep 2004 kl. 17:42

Recept finns på receptsidan. Den gula löken kan med fördel bytas ut mot rödlök eller silverlök som är mildare i smaken:

http://svampguiden.com/visa_recept.asp?nr=32

0

Kurt

22 sep 2004 kl. 15:38

I länken nedan finns mera information om hur man saltar in riskor för förvaring:

http://www.nrm.se/kbo/krypt/lactar/welcome.html.se

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone