Nu har jag äntligen fått konstaterat att det är en massa skäggriskor jag har i min trädgård… Men vad gör jag med den? Hur gör jag en finsk risksallad ni talade om i en annan länk? Är den god? Hur skär jag den innan jag kokar den? Vore mycket tacksam om nån kunde ge mej lite upplysningar.
(Jag är en sån där som egentligen bara törs plocka kantareller)
Recept finns på receptsidan. Den gula löken kan med fördel bytas ut mot rödlök eller silverlök som är mildare i smaken:
http://svampguiden.com/visa_recept.asp?nr=32
I länken nedan finns mera information om hur man saltar in riskor för förvaring:
http://www.nrm.se/kbo/krypt/lactar/welcome.html.se
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.