0 303 visningar

2 svar

Tallblodriska

Jörgen Johansson

26 sep 2004 kl. 18:57

Jag har hittat lite tallblodriska(läcker riska). Hur tillagar man den på bästa sätt?
Kan man blanda den med lite avkokt skäggriska, eller är det slöseri med tallblodriskan?

0

Birgitta

26 sep 2004 kl. 19:02

Jag tycker att alla blodriskor är godast ganska hårdstekta.

0

Annika Eriksson

26 sep 2004 kl. 19:12

Personligen så tycker jag att tallblodriskan gör sig bäst i ensamt majestät alternativt ihop med blodriskor. Prova Sigri Sahlins recept på röd blodriskesoppa i boken “Svamp - ta tillvara och laga till”. Utgiven 1989 på LTs förlag, ISBN 91-36—02890-8. En ovärderlig bok vars recept står sig än idag. Heder åt Sigri!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone