Jag har lärt mig - och lär ut - att taggsvamp och framför allt vanlig gul kantarell inte passar sig att torka. De blir båda sega och beska/för starka i smaken. Har både lärt av egen erfarenhet och vad jag läst mig till. Nu ser jag till min förvåning att ett nätföretag säljer bl.a. dessa arter i torkat skick..!!
Vad tycker ni forumläsare, kan man få ett gott resultat när man använder dessa två arter efter de varit torkade?
kantarell är helt förkastligt att torka, så vida man inte har en förkärlek för att tugga på beska och sega saker !!
taggsvamp är däremot helt perfekt att torka ! är just igång med en gräddsauce med torkad taggsvamp och karl johan och den smakar ypperligt. taggsvampen har ett ypperligt tuggmotstånd i saucen, ungefär som små bitar kycklinglår !
att torka och så till på köpet vara så fräck att man förlänger pengar för torkade kantareller borde vara straffbart !
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.