till vår stora fasa upptäckte vi att frysen gått sönder
och i frysen ligger det mängder av svamp!hälften var rätt så tinat och andra hälften på god väg
kan man frysa in svampen igen efter upptining?många timmar i svampskogen som ligger där…..
Åh, ni har verkligen min medkänsla, det där är ju något man verkligen fasar för.
Svamp borde inte höra till det som blir förstört av att tina en gång. Det innehåller ju inget fett.
Försök hitta en “fadderfrys” så fort som möjligt.
Jag tror det ordnar sig, men vilket jobb!
Vi råkade ut för samma sak för några år sedan och vi frös in all svamp på nytt. Vi märkte ingen försämring på den svampen under det efterföljande året, vi såg till att äta upp det som blev nerfrusit igen innan nästa säsong. Naturligtvis kan det vara artberoende och även på hur man behandlat svampen innan man frös ner den första gången på hur resultatet blir. Fisken däremot fick vi slänga, en ansenlig mängd fjällsik :-(
Om det är så att svampen blir så varm så att man inte vågar frysa om den så kan man få ersättning från hemförsäkringen för fryshaveriet. Kanske inte alldeles självklart, eftersom man ju inte betalat för svamp man själv plockat.
Fick ett par tusen från försäkringsbolaget för svamp som fick slängas (mestadels trattisar) när vår frys havererade för några år sedan.
vi fick en “fadderfrys” från hyresvärden, så svampen hann bli räddad :) bara de “färskinfrysta” trattkantarellerna var lite geggiga och fick bli
uppstekta
men nog hör det till mardrömmarna att vara med om sådant*puh*
nu vilar svampen i kylgrader och allting är som det ska igen:D
(vi får en ny frys inom ett par dagar)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.