Har plockat massor av ängschampinjon där jag bor. Har ätit en del, det smakade mycket bra.Jag som aldrig annars plockar svamp undrar nu hur jag ska göra med det som jag inte orkar äta. Kan jag frysa direkt som dom är (skivade), eller måste dom förvällas först?
Lägg dem i bitar i stekpannan och koka dem i sitt eget spad. Häll ev. i lite vatten från början. Koka ihop i ca 5 minuter eller längre. Låt svalna och frys in. Så gör jag med all svamp jag plockar. Fryser man dem färdigstekta med fett så håller de sämre.
Annika
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.