Kremlan är sannolikt tårkremla. Den verkar ha en violett ton på foten. Smakade du på den? Tårkremlan är otäckt skarp, därav namnet. Det är alldeles för sent för vinkremla, även om vi haft en varm höst. Dessutom har den aldrig någon annan färg än grått (hos äldre) på foten.
De ser ut precis som de “rökslöjskivlingar” jag rensar bort i moin skräck för gifthätting!
Fast gifthättingarna växer väl inte sådär gyttrat?
Eller…?
I övrigt gissade jag på vinkremla oxå, samt instämmer förstås med den rödgule taggsvampen!
Som jag faktist tycker är smaklig efter smörstekning i blandining med trattkantarell!
Kanske smakar den såpa som rå, har faktiskt aldrig testat då den är så lätt att känna igen utan smakprov.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.