0 61 visningar

3 svar

Riskor

Carin

3 okt 2004 kl. 16:41

Jag tror alltid att jag hittar en blodriska, men så är saften vit. Jag blir lika besviken varje gång. några få gånger har jag haft tur. Vilken svamp är det som ser ut som blodriskor men har vit saft? inte rikligt utan det sipprar fram lite försiktigt när jag brutit av en bit. Går den att äta?

0

Lina

3 okt 2004 kl. 16:48

Skäggriskan är ätlig efter avkok sägs det.

0

Kurt

4 okt 2004 kl. 07:07

Det är säkert skäggriska och kokar man den i 10 min så det bra att äta, se recept på finsk risksallad: http://www.nrm.se/kbo/krypt/lactar/welcome.html.se

Skall du leta granblodriska så är fuktiga granskogar bra nu.

0

therese torstenson

13 sep 2005 kl. 10:31

fakta om blodriskan

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone