Jag tror alltid att jag hittar en blodriska, men så är saften vit. Jag blir lika besviken varje gång. några få gånger har jag haft tur. Vilken svamp är det som ser ut som blodriskor men har vit saft? inte rikligt utan det sipprar fram lite försiktigt när jag brutit av en bit. Går den att äta?
Det är säkert skäggriska och kokar man den i 10 min så det bra att äta, se recept på finsk risksallad: http://www.nrm.se/kbo/krypt/lactar/welcome.html.se
Skall du leta granblodriska så är fuktiga granskogar bra nu.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.