gäller det inte då även ostronmussling och vita champinjoner, som ju faktiskt inte smakar eller doftar som de vilda?
och hur är det med shiitake och dedär konstiga varianterna av odlad vinterskivling med långa fötter.
var det inte klas som skrev nåt om dem för nån vecka sedan?
ingen odlad svamp är väl speciellt “naturlig”!
man tar en bit champinjon lägger den i närings lösning låter ett mycel växa ut delar detta i 1000 eller mer bitar, gör odlingar, den odling som gör största å bästa champ. tas till ny näringslösning osv. så småningom har man fått fram champinjonmycel som ger jätte champinjoner om de får tillräckligt me mat. detta förfarande är lika tillåtet som att ta sticklingar på pelargon
Ja, det verkar ju def. som att det är storleken och inte doft- och smakämnena som är vägledande vid odling av champinjoner i alla fall.
Skulle man inte på motsvarande sätt få fram superläckra champinjoner om man tog tillvara bara de som doftade och smakade bäst? Eller förvanskas doft och smak automatiskt när man odlar dem?
(ni kanske märker att jag inte är nån fantast av odlad svamp…shiitake möjligen, men då har jag väl aldrig ätit “originalet”)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.