Har efter en säsong lyckligt konstaterat att det blev rekordskörd av Stensopp, Smörsopp, Rynkad tofsskivling, Mild gulkremla samt Kantkremla och senare Blek taggsvamp.
Har även “sprungit” på två krusiga blomkålssvampar efter alla år….
Jag har mycket goda erfarenheter med torkning av Stensopp och Trattkantarell. Kan någon tipsa om fler arter som är lämpliga? Tacksam för tips!
Goliatmusseron går utmärkt att torka liksom sandsopp som på det sättet vinner i smak. Att frysa goliat går bra men den är skrymmande och det är svårt att paketera den så att inte lukten slår igenom. Karljohan blir ju jättegod torkad, fast man rekommenderar bara en liten smakbit.
“...Karljohan blir ju jättegod torkad, fast man rekommenderar bara en liten smakbit….”
En liten smakbit till vaddå?
Förresten, utlovar ett Nobelpris till den som kan tala om var man köper gammaldags konservringar. De där orange gummiringarna ni vet. Jag har flera burkar med knäpplock, men saknar konservringarna.
Jag har också letat efter ringar som passar på mina gamla burkar. De nya är ju mycket mindre.
Var köpre du dina ringar, Margareta? Eller menar du att det går att kränga på de nya ringarna på gamla burkar om man “mjukar upp dem” i hett vatten? Jag har försökt men jag kanske inte är tillräckligt brutal!
Börjar bli desperat eftersom de gamla ringarna dör en efter en.
Känner igen problemet. Fick en förpackning nya ringar av en kompis som visste att jag letade. Men, samma problem som ni-de är för små.
Ett gammalt tips för längre livstid på ringarna (som ni kanske redan vet) är att förvara dem i potatismjöl när de inte används. Detta för att de ska hållas torra. Det är av fukt som de orange (och gröna) ringarna torkar.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.