0 174 visningar

2 svar

Svarta kantareller

Bo Pettersson

6 okt 2004 kl. 15:26

Vi fick också se 10 liter av 60 bli slemmiga, blöta och svarta. Nästa försök var att stoppa in nyplockade i ugnen på 50 grader men även de blev svarta men torra. Går dom att äta tro?

0

Tommy K

6 okt 2004 kl. 16:19

Har också för första gången råkat ut för detta. Jag torkar på tidningar på ett varmt golv. Har funkat i varje fall i 30 år utan problem.
Nu har några av trattkantarellerna blivit “sådär” som många här på forumet beskriver.
Vill inte rekommendera att de äts.
Jag misstänker att en del av den svamp jag plockade var alltför fuktig och att de torkat alltför långsamt.

0

Danne

7 okt 2004 kl. 13:22

Att de blev svarta i ugnen beror nog på för hög värme. Har gjort samma sak själv. Dessa blev aldrig bra igen, utan smakade brända och var dessutom svåra att mjuka upp i vatten.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone