0 350 visningar

7 svar

Trattisar på ICA

Müller

10 okt 2004 kl. 21:22

Köpte trattisar på ICA idag men hittade en svamp som definitiv inte var någon trattkantarell. (Det var ingen giftspindling heller, tror jag) men till min fråga: hur vanligt är det att fel sort svampar hamnar i mataffären.

Skulle det kunna, teoretiskt sagt, en giftspindling kunna hamna på ICA?

0

Regina

10 okt 2004 kl. 23:30

Hej!

En mycket intressant fråga tycker jag men har tyvärr inget svar. Däremot har jag pratat med en tjej som bedriver catering. Hon hade hittat massvis med blek kantarell i somras men hon får inte tillaga dessa och ha på sin meny. Däremot får hon handla svamp på t.ex. ICA och sedan ha på menyn. Rätt ironsikt med tanke på din fråga. Hoppas någon annan kan svara på detta.

0

Irene

11 okt 2004 kl. 09:39

Kan inte heller svara på hur vanligt det är, men i teorin (och praktiken) kan vad som helst, även en giftspindling, hamna i handlarens disk när den slarviga mänskliga faktorn är inblandad.

0

Danne

11 okt 2004 kl. 11:42

Varför skulle man inte få använda egenplockad svamp i sin cateringverksamhet. Finns det lagar som reglerar detta?

0

Jonas P

11 okt 2004 kl. 12:59

Jag tycker också det låter konstigt det Regina säger. Varför skulle man inte få använda egen plockad svamp?

0

Sara

11 okt 2004 kl. 19:31

Den här frågan är intressant! Speciellt ansvarsfrågan, om det nu hade varit giftig svamp på ICA? Och hur kan “torggummorna” få sälja svamp de plockat om en restaurangägare inte får laga egenplockad svamp? Om jag vill sälja min plockade svamp, vad händer då? hmm..

0

Regina

11 okt 2004 kl. 23:23

Hej på er!

Jag håller med er, visst verkar det helt snett med “ansvarsfrågan”. I mina ögon tror jag nog mer på kunskaperna hos en som håller på med catering än “ICA-handlare”. Jag har ju också bara pratat med 1 st cateringperson som påstår detta, hon kan ju ha helt fel, vilket jag hoppas. Hoppas jag inte dragit igång en “felaktig debatt”. Jag hade inget skäl att misstro vad hon sade. Fast när jag tänker efter verkade hon lite snurrig i största allmänhet. Hoppas någon här på forumet kan något om det här.

0

Tommy K

14 okt 2004 kl. 14:51

Kan, i anslutning till detta, berätta vad som hände i Örebro förra året. En restaurangägare hade en beställning för ett slutet sällskap. På uppläggninsfat på buffébordet hade han bland annat dekorerat med färska stenmurklor.
Vissa gäster åt av murklorna och blev naturligtvis sjuka. Åklagare inledde förundersökning, som dock lades ned. Varför minns jag tyvärr inte.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone