Köpte trattisar på ICA idag men hittade en svamp som definitiv inte var någon trattkantarell. (Det var ingen giftspindling heller, tror jag) men till min fråga: hur vanligt är det att fel sort svampar hamnar i mataffären.
Skulle det kunna, teoretiskt sagt, en giftspindling kunna hamna på ICA?
Hej!
En mycket intressant fråga tycker jag men har tyvärr inget svar. Däremot har jag pratat med en tjej som bedriver catering. Hon hade hittat massvis med blek kantarell i somras men hon får inte tillaga dessa och ha på sin meny. Däremot får hon handla svamp på t.ex. ICA och sedan ha på menyn. Rätt ironsikt med tanke på din fråga. Hoppas någon annan kan svara på detta.
Hej på er!
Jag håller med er, visst verkar det helt snett med “ansvarsfrågan”. I mina ögon tror jag nog mer på kunskaperna hos en som håller på med catering än “ICA-handlare”. Jag har ju också bara pratat med 1 st cateringperson som påstår detta, hon kan ju ha helt fel, vilket jag hoppas. Hoppas jag inte dragit igång en “felaktig debatt”. Jag hade inget skäl att misstro vad hon sade. Fast när jag tänker efter verkade hon lite snurrig i största allmänhet. Hoppas någon här på forumet kan något om det här.
Kan, i anslutning till detta, berätta vad som hände i Örebro förra året. En restaurangägare hade en beställning för ett slutet sällskap. På uppläggninsfat på buffébordet hade han bland annat dekorerat med färska stenmurklor.
Vissa gäster åt av murklorna och blev naturligtvis sjuka. Åklagare inledde förundersökning, som dock lades ned. Varför minns jag tyvärr inte.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.