0 4506 visningar

9 svar

rödgl trumpetsvamp

Jennie

11 okt 2004 kl. 00:15

hej! har för första gången hittat flera liter svamp och det visade sig vara rödgul trumpetsvamp. trodde först att det var trattkantareller och dom ljuvligt goda.. men är det någon större smak skillnad på trattisar och rödgul trumpetsvamp. har läst att de skall vara lika goda men är det någon skillnad på smaken?

0

Svea Silfverstolle-Johansson

11 okt 2004 kl. 00:40

Konstig fråga! Hur bedömer man “lika goda”? Om du hittar trattkantareller är det väl bara för dig att jämföra smakerna, eller hur? Bara din egen uppfattning gäller. Alla tycker inte att havregrynsgröt är gott. Samma gäller våra matsvampar. Alltså kan du lugnt låta din egen värdering vara avgörande.
Lycka till i svampskogen, Jenny!

0

Jennie

11 okt 2004 kl. 00:50

jag kanske uttrykte mig konstigt, men jag har aldrig smakat trattkantareller men hittar jag några så får jag väl svaret.. jag undrade inte vilken som var godast utan om det är någon större smak skillnad.

0

Mikael Jönsson

11 okt 2004 kl. 08:17

Hej !
Enligt mina (och fleras) smaklökar så är dom båda exakt lika delikata som matsvamp.

0

Irene

11 okt 2004 kl. 09:06

Den rödgula har en helt egen smak. Den är svår att beskriva - inte alls lika mustig och smakrik som trattkantarellen, utan mildare och fruktig, nästan sötaktig.

0

Michael Krikorev

11 okt 2004 kl. 12:54

Rödgul trumpetsvamp smakar annorlunda. Den är i mitt tycke mycket godare.

0

Jennie

11 okt 2004 kl. 13:44

tack! för alla svaren.. jag har nämligen plockat så mycket att skall ge bort en hel del av svampen, mina kretsar kan inte häller så mycket om svamp så nu kan jag förklara lite mer till dem som inte häller vet vilken svamp detta är…

0

Annika Eriksson

12 okt 2004 kl. 19:56

Min filosofi utifrån arternas respektive lukt o smak är att bägge arterna är goda och har riklig egen smak. Trattisar med såväl “skoglig” smak o doft använder jag främst till kött medan den fruktigt söta rödgulda trumpeten hamnar i och brevid fiskanrättningar av alla de slag. Med fördel medelfylligt röda viner till trattisar. En lagom rumsvarm chardonnay till trumpeterna. Men - val av vin styrs mera av syra och sötman i själva såsen och kryddningen.

0

Bengt Fritiofsson

13 okt 2004 kl. 00:59

Snälla Annika!

Jag vill inte framstå som någon besserwisser men du ska väl inte “mörda” ett vitt chardonnayvin genom att servera det rumsvarmt? Chardonnay är en VIT druva som man inte gör annat än vita viner av. Vita viner serveras ALDRIG rumsvarma.

0

Jennie

13 okt 2004 kl. 01:24

jag tackar så mycket för tipsen, allt är en smak sak.. jag har ialla fall nu hittat trattisar nu också och smakat, som smörstekt på en macka föredrog nog jag trumpet svampen. men båda var jätte goda och jag kan nog tänka mig som Annika sa vilken som passar best till kött resp fisk

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone