Det finns så många läckra skivlingar! Men vilken är detta?
De övermogna exemplaren hade ett vitt pulver runt omkring sig, såg nästan ut som de besprutats med florsocker, och var på väg att skrumpna. Hittade i blandskog på stigar med blåbärsris och mossa i närheten. Väldigt läcker och torr i köttet. Hur kan den tillagas?
Tacksam för svar!
Anna, det är bättre om du startar en egen tråd med egna frågor, men jag svarar här ändå...
Dina “läckra” svampar ser ut som lakritsriska, och den är giftig, tyvärr.
Jag torkade örsopp förrförra året och tyckte den blev väldigt god. Stor smakförändring. Men det var ett rent h-e att flå av klibbet från de små rackarna. Gjorde det i skogen och jag såg ut som om jag haft händerna i motorolja när jag kom hem.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.