http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=45607&fnr=1&sok=&Start=0&Offset=50&ipos=37
lyfter denna tråd
kul att höra vad ni tycker ni som köper och provar
Visst är det fantastiskt att goliatmusseronen, som har funnits i mängder i Norrland under lång tid, inte har uppmärksammats som en matsvamp förrän för ca tio år sen? Innan dess trodde man att det var samma art som den oätliga Tricholoma caligatum, som var känd från bl.a. Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien.
irene a, trodde säger du. det har jag alttid lärt mig att tror gör man i kyrkan. i verkliga livet går det inte att tro där gäller det att veta ! fanns det ingen av dessa norrlänningar som fick för sig att prova ? kan man äta surströmming så kan det väl inte vara så farligt att prova och undersäka en svamp, eller hur ?
instämmer för övrigt med cick t om smaken ! helt otroligt gott !! både smörstekt och uppblött i grädde med lite kalvfond och så uppkokt och reducerat.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.