...har jag ätit för första gången idag! Mums! Jag köpte en så´n där färgglad påse med torkad svamp, som Bo E skrev om för lite sedan. Jag smörstekte den och gjorde omelett. Ska testa att göra pastasås en annan dag, skulle tro att svampsmaken framträder ännu mer då.
Svart trumpet tycker jag är särdeles gott till fisk och skaldjur.
Prova torskrygg med sås av kräft-och hummerfond och lite kräftstjärtar.
Som på lyxkrog!
Lite enklare; pastasås med crabfish och trumpeter, hummerfond på flaska, en skvätt vitt vin och lite grädde.
Tack för tipsen!
Har aldrig testat svart trumpetsvamp till fiskrätter faktiskt.
De torkade jag och smulade i sås till kötträtter.
Inte heller Karl-Johan, men inte förrän i år har jag ju upptäckt hur mycket läckrare (enligt min smak!) den blir av torkning. Då försvinner ju “fläsk-aromen” och den blir mycket bredare i sitt användningsområde tycker jag!
Jag sparar dessa tips nånstans i bakhuvudet till nästa säsong och hoppas finna dessa goda svampar i såpass mängd att det blir en del att torka.
Haha, Gula! Ja, lite grön blev jag också (öppnade inte ens bilden för då blir jag definitvt giftgörn av avund jag med ;-)).
...som jag letar och aldrig hittar den svarta…men självklart Grattis, Susanne!!
Har du lagt ut receptet på lasangen under recept? Tänkte jag kunde prova med trattisar.
Visst får ni följa med på svamptur.Jag har mycket svamp och kommer det bara regn till sensommar-höst så kommer de troget på samma ställen.
Jag har inget recept på lasagne direkt, finns i huvudet.Men jag fräser lök, lite vitlök och svamp sen på med mjöl och gör en god vit sås med önskad fetthalt.Varvar med plattor och ost överst.Brukar äta tomatsallad till passar bra.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.