provade 3 nya svampar för mig, brunsopp, tegelkremla, skogsriska och blev förgiftad och hamnade på sjukhus. Hade kokat riskan i 10 min. och stekt de 2 andra. Riskan och kremlan svakade bra men brunsoppen mindre bra. Vilken av dessa kan jag ha förväxlat med en giftig svamp.
Omöjligt att säga med denna bristfälliga information. Det är viktigt att spara några fruktkroppar av varje art när man äter tidigare obekanta svampar!
Detta för att lättare kunna identifiera vad det är man har ätit och ev. blivit förgiftad av.
Man behöver inte ha ätit en giftsvamp för att bli dålig efter en svampmåltid. Ett vanligt fenomen är en regelrätt matförgiftning av gammal eller felaktigt behandlad matsvamp.
Det kan ju också vara så att du är överkänslig mot någon av de 3 matsvamparna.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.