Hade receptet i gömmorna!
Kreolskans söndagsgryta
6pers.
9 hg fläskfilé
2 stora eller 4 små starka korvar (typ kabanoss)
1 brk syltlök (195 g)
1 brk svarta urkärnade oliver (227 g), hackas ev grovt
1 röd parpika i strimlor
ca 1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
4-5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl (kan uteslutas)
1 tsk mejram
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
- Putsa filén och skär den i tjocka skivor, som sedan bultas lätt med handen.
- Skär korven i slantar och bryn dem i en tjockbottnad gryta.
- Ta upp korvarna, lägg dem åt sidan och bryn filén i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö ev. över mjöl.
- Tillsätt syltlök (spara spadet!), den hackade gurkan och den strimlade paprikan. Slå över grädden och låt koka i ca 10 min. Smaka ev av med spad från syltlöken.
- Blanda i oliverna innan servering, hackade eller hela, och låt koka upp som hastigast.
Servera med ris.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.