Om du vill ha den lätta genvägen med keso får du en länk har. Den har jag gjort några ggr på sistone och tycker den blir jättegod. Å så förstås hjortronsylt och grädde till!
http://www.ihv.uu.se/kokboken/receptsida.php?recid=158&cat=19&order_key=-&offset=0
Cicki, om du vill använda äpplen, så finns det en lika god som enkel “Äppelkompott” från gamla Cattelin i Sthlm.
4 pers
4 äpplen
150gr socker
1 liter vatten
Gör en sockerlag på sockret och vattnet. Koka upp och låt sjuda långsamt.
Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Dela i halvor eller klyftor
Lägg äppelbitarna i lagen. Låt koka upp. Sätt på ett lock och dra kastrullen från plattan (eller elden) så att äpplena får stå och dra efter i sin egen värme.
Ställ att kallna. Ät kall.
Låter väääl enkelt men pröva, det blir överraskande gott!! Du har ju lite tid på dig ännu.
Det är jättemumsigt att blanda i lite burkpersikor i äppelsmulpajen.
En annan jättegod o jättenyttig variant är att bryna äppelbitarna i smör och blanda i lite socker i stekpannan och låta det smälta ihop.Gärna lite russin åxå.Det påminner lite om apfelstrudel.
Det smälter i munnen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.