0 345 visningar

49 svar

Middagstips

Trumpelisa

16 feb 2007 kl. 14:06

Hej alla glada (och ni andra också)
Vad kommer att puttra på spisarna ikväll? Jag har bara ätit fil med hallåbär så jag är vrålhungrig :o)

0

Ikväll?!

Charina Halland

16 feb 2007 kl. 14:18

Just nu har jag tagit ut en laxrumpa ur ugnen som ska serveras med kall så som kryddats med diverse obskyra örtkryddor o hummerfond o cayennpeppar o vitpeppar.
Till Vivaldipotatis.

0

Ikväll?!

Trumpelisa

16 feb 2007 kl. 14:20

Låter gott, men vad är Vivaldipotatis?

0

Ikväll serveras

Karin Z, Västerås

16 feb 2007 kl. 14:24

wokad kycklingfile i kokosmjölk med currypasta och lime. Till detta nudlar eller ris, sallad och ett gott öl.
Innan maten tänkte jag muta mig själv med en hysterisk “vindrink” eller vad man ska kalla det. Red Gold smultron, köpt på systemet. Hysterisk smultonsmak, gott i små mängder.

Charina, Vad är Vialdipotatis?

0

Är hallåbär

Karin Z, Västerås

16 feb 2007 kl. 14:32

det jag tror, hallon och blåbär? Bra uttryck isåfall. Hallåbärssylt till pannkakan!

0

Är hallåbär

Gula

16 feb 2007 kl. 14:41

Pizza!

0

Totte Gbg

16 feb 2007 kl. 14:44

Har inte kommit på nåt ännu :(

0

Gunilla

16 feb 2007 kl. 16:00

Inte jag heller-väntar och läser fler inlägg så får jag kanske nån ide.

0

Gula

16 feb 2007 kl. 16:20

Gör en stor sallad, med lite burkbönor och räkor eller skinka(eller vad ni har hemma) och vitlöksbröd till!! Och gärna nån slags ost i också!

0

Trumpelisa

16 feb 2007 kl. 16:21

Japp, hallon och blåbär tillsammans. Kom precis från affären och tur som en tok hade jag. Köpte 7hg strutsfilé för 75 kronor (kort datum). Jag har luktat på den och den är fräsch. Så nån smarrig potatis och svampsås får det bli till köttet.

0

Susanne E

16 feb 2007 kl. 18:07

Stå vid spisen hade jag inte lust med ikväll när man stapplat runt på stan utan kryckor idag, så det fick bli kebabrullar. Gjorde en råkostsallad till då förstås. Har hittat ett ställe där det gör supergoda rullar med currykryddad sås. Ett litet glas rött till blir fint.

0

Gunilla

16 feb 2007 kl. 18:25

Nu har jag bestämt mig-det blir wokgrönsaker med kräftstjärtar stekta i olivolja med vitlök och chili. Mucket olja så det blir över att doppa rustikbaguette i och äta till. Å så ett STORT glas vin till!

0

cicki T Belgien

16 feb 2007 kl. 18:31

spaghetti med hemlagad köttfärssås med oliver i, har lovat familjen att det blir utan svamp, har visst matat dom lite väl mycket av den varan.

0

Susanne E

16 feb 2007 kl. 18:53

Haha, cicki! Det känner man ju till! Har en tonåring som tycker det är föööör mycket “sånna där” och pekar på mina “skatter” i fina glasburkar!

0

cicki T Belgien

16 feb 2007 kl. 18:57

Tja det går väl över, gillade inte heller svamp i tonåren men det tar jag igen med råge!

0

Totte Gbg

16 feb 2007 kl. 19:34

Ja då blir det enrécote med bearnesås o hemmagjorda klyftpotatis med rosmarin o vitlök o så en härlig sallad till det o vin, efterrätt ...irish coffee :) nada svamp i dag…

0

Maya K. I.

16 feb 2007 kl. 20:44

Här blev det jättetråkig middag, gubben ville ha nåt med pommes frites, så jag gjorde det enkelt, stekte hamburgare och ägg, sallad till och det gick att äta. Gubben, hans son och barnbarnet blev nöjda, inte jag.

0

gunhild

16 feb 2007 kl. 23:52

min man älskar stekt strömming, så det fixade jag med stuvad spenat, sen åkte dottern och jag ut på stan och åt på Mac Donalds.
Sen blev det sen vickning med kycklingsallad efter all skidåkning. Vi i Västerbotten tog ju ytterligare en medalj i VM i Åre.

0

Vivaldi

Charina

17 feb 2007 kl. 08:50

är en potatissort som jag köper av en odlare utanför Frillesås.
Halvfast. Jätteknölar!
Inte lika goda som K-edvard. Inte lika hårdkokta som Asterix.
Fin att göra klyftor i ugnen på.

0

Gula

17 feb 2007 kl. 17:23

Nu puttrar spagetti"såsen” på spisen: köttfärs, tomater, paprika, purjolök, vitlök och en skvätt Noilly Prat över det! Och lååång spagetti till det!! Mums, blir riktigt hungrig :-D

0

cicki T Belgien

17 feb 2007 kl. 17:30

stoppa i lite oliver om du har, blir busgott!

0

cicki T Belgien jättehungrig

17 feb 2007 kl. 17:35

vi ska äta färsk tortellini med karl-johan fyllning. har hittat jättegod, tror att den finns i Sverige också. Det är Bertagni som gör den. Kokas 2 min, häller på lite grädde smaksatt med Aromat och klipper i lite rökt kyckling och gräslök. Och riven starkost på det. Göttigöttgött

0

Lördagslat

Nina H, Sthlm norr

17 feb 2007 kl. 17:49

Lördagar brukar jag försöka plocka något färdigt ur frysen (gör ofta dubbla satser av mat)- är så underbart att slippa tänka på middag och kunna ägna sig åt annat och vara lite ledig kanske också. Idag blir det kina-gryta på fläskkött med nudlar och grönsaker.
Igår hade jag lyckan att hitta älgfärs så det blev biffar med trattkantarellsås, auberginerullar och sallad med avocado.
Imorgon kommer stor-pojkarna hem så då blir det en jättestor räkgryta och cheesecake.
Så har jag hunnit baka semmel-bullar idag också! Vad det doftar!

0

per d

17 feb 2007 kl. 17:52

här blir det kokta havskräftor och en flaska sauvignon bland från n z !
ganska kul med torget här i aalborg. kom ner där strac efter 8 i morse och då hade fiskhandlarn drygt 4 kg stora och helt nyfångade havskräftor. köpte så 5 st som vägde drygt 5 hg i allt till 60 kr. kom så förbi igen vid stängningstid och han hade så ikke sålt 1 enda mer under hela dagen. bjöd honom så 50 kr för drygt 3 kg och fick dem !!!!! säga vad man vill om danskar, men något större förstånd på läckerheter från havet verkar dom inte ha !!

0

Havskräftor

Nina H, Sthlm norr

17 feb 2007 kl. 17:55

Känner mig som Pavlovs hund….........................

0

Havskräftor

cicki T Belgien jättehungrig

17 feb 2007 kl. 17:59

Jag är nog Pavlovs hund! kan du inte vispa ner några till mig per?

0

Morgan

17 feb 2007 kl. 18:08

Förrätt:
Crostini m. keso, räkor och löjrom.

Varmrätt:
Entrecote m. potatisgratäng och rödvinssky.
Serveras med gratinerade jordärtskockor och baconlindad sparris.

Dessert:
Om vi orkar så blir det lite glass m. Hjortronsylt.

Till förrätten blir det ett glas öl och till varmrätten ett glas rött. Kaffe och en liten cognac kan det bli istället för glass.

Mums

0

per d

Morgan

17 feb 2007 kl. 18:11

Din lyckans ost =)
Havskräftor som är så gott…

Själv åt vi “svenska” kräftor häromkvällen och drömde oss tillbaka till höstens kräftfiske vid vår kräftsjö.
Det var inte dumt det heller.

0

Havskräftor

per d

17 feb 2007 kl. 18:12

har sålt vispen…... men annars hade jag gjort det, såg förövrigt att det landadades 49 000 kg havskräftor till fiskeauktionen i hirtshals i går och de såldes till ca 60 kr kg på auktionen ex moms ! gissar att de flesta av dessa är på väg ner till kontinenten där man uppskattar dem mer än man tydligen gör i danmark !

0

Morgan

Nina H, Sthlm norr

17 feb 2007 kl. 18:19

Öl till löjrom har jag aldrig provat. Har lite tur med det - egen leverantör, och vi diskuterar alltid vad vi skall dricka till. Vilken sorts öl?

0

Nina H

BaWa

17 feb 2007 kl. 18:22

Öl funkar bra till både löjrom och sikrom men klart godast är ett glas kallt tyskt vitt vin.

0

Havskräftor

Gula

17 feb 2007 kl. 18:22

Ojoj, fast jag har magen mätt med pastan(hann aldrig få ner några oliver Cicki) så blir jag sugen när ni talar om havets läckerheter!!! Måste vara härligt att bo såsom du Per!! Finns säkert massor av annat godis på ditt torg också!
Till nästa gång ska jag komma ihåg oliverna Cicki!!

0

Morgan

Morgan

17 feb 2007 kl. 18:23

Nina!

Jag köpte några Singha (thailändskt)
Fast det var bara för att fira att jag beställde en resa till Thailand imorse.
Det går nog bra med det mesta, bara det är ljust öl.

0

cicki

Maya K. I.

17 feb 2007 kl. 18:32

Jag gjorde biffar av älgfärs, hemgjort potatismos, kokt blomkål, sallad och lingonsylt, ingen gourmetmat direkt, men alla mätta och nöjda.
Får ta nåt kul till kaffet.
Fick igår nys om ett kanonåkerbärsställe bara ett par mil härifrån. Dom hade plockat med bärplockare!?!. På nåt sätt ska jag försöka skicka till dej, men du får “sjå” dej till hösten.

0

Gröna

17 feb 2007 kl. 18:36

Jag har nyss börjat med GI…. Äter allt utom potatis, pasta, socker, vitt mjöl osv. En kompis hängbuk försvann på detta sätt!! Har ni några GI-tips?

0

Till löjrom

Nina H, Sthlm norr

17 feb 2007 kl. 18:36

Min favvo till löjrom är annars Renat och vatten, men ibland passar det inte med snaps till. Skall absolut prova öl.
Tack för tipset.

0

Till löjrom

Gröna

17 feb 2007 kl. 18:38

Öl är förbjudet vid GI!! Buhuuu, snyft!!!

0

Nina H, Sthlm norr

17 feb 2007 kl. 18:41

Det sägs att man blir dum av GI - hjärnan behöver kolhydrater - kanske var det när vi blev odlare som vår hjärna började utvecklas ordentligt och vi blev mer än stenåldersjägare.
Jag vet inte jag - har själv varit inne på GI och mår bättre när inte blodsockret åker upp och ner. Ät sunt är mitt bästa råd. Mycket frukt och grönt. Alltid minst en grönsaksrätt till middan. Baka på dinkel och grovt mjöl. Skippa allt vad socker heter. (Inte lätt!) Men bara man gör sitt bästa så...........

0

Till löjrom

Nina H, Sthlm norr

17 feb 2007 kl. 18:41

Äh, var inte matfascistisk!

0

Till löjrom

Gröna

17 feb 2007 kl. 18:56

Va, matfacsistisk? Nää, jag äter stora köttbitar med mycket kantarellsås + div. sallader + ibland “75%ig” chokladkakebit till efterrätt! Har man inte testat Gi förut så varför inte!
Rösta på melodifestivalåt nr 4 ikväll! Sheida.

0

Gröna

Maya k. I.

17 feb 2007 kl. 18:57

Vi kör igång GI på måndag, körde en riktig sväng för snart ett år sen, vi gick ner flera kg gubben och jag på bara ett par veckor och har hållit vikten ganska hyfsat.
Det finns ganska bra tips på Expressen.se, ICA har en bok som heter ” våra bästa GI- recept”.
Ska vi peppa varandra och tävla lite? 10% av vikten ska bort. Svamp får man äta, och mycket kött, fisk, skinka, kyckling, skaldjur, ägg, sallader och rotfrukter. Inget sött eller öl, men vin går bra.

0

Totte Gbg

17 feb 2007 kl. 19:13

Jag har tagit tillvara av en regnbåge, lax, all rom som den hade innuti…tänkte ha det någon dag till förätt…vad man nu kan hitta på??? den väntar i frysen just nu…..

Idag blev det pizza vi är barnvakt…..enkelt o gott :)

0

Gröna

Gröna

17 feb 2007 kl. 19:18

Javisst! Hur ska man tävla då? Morgonvikten som blir mindre osv? Jag har en veckas försprång och jag tror att det har försvunnit nån hekto eller så.
Annars anpassar jag mej efter familjens maträtter och tar bort och lägger till.
Ska kolla de recepten på nätet som finns. Ett lass havskräftor hade inte gjort ont!

0

Gröna

Nina H, Sthlm norr

17 feb 2007 kl. 19:34

Vad jag menade med matfascism var att naturligtvis skall man inte LIDA utan unna sig något glas öl då och då när man bara blir för sugen. Forskning visar ju att blir man för sträng mot sig själv så överger man dieten efter ett tag. “Snedsteg” måste vara tillåtna.
Jag har höga kolesterolvärden och borde inte äta löjrom alls, men jag får kompensera det på annat sätt.

0

Gröna

Maya K. I.

17 feb 2007 kl. 21:52

Kan vi inte tävla här på forumet? Det kanske finns fler som vill haka på. Morgonvikten låter ju helt rätt. Istället för 91 st besökare just nu som rubrik kan vi kanske skriva vår viktminskning dag för dag eller per vecka. Ska tänka ut nåt bra sätt.

0

Nina H, Vallentuna?

Gröna

17 feb 2007 kl. 21:57

Jag har alldrig “kollat strol” -värden, frilansare som man är. Har man riktigt jobb kanske man får det på köpet???
Fisk o skaldjur är gott! Flodkräftor var ett tag sen man åt, fångade hemma i sjön. Suck!!!

0

Maya

Gröna

17 feb 2007 kl. 22:01

YESS! Ändå blev jag kallad för sillmjölken när jag var ung….

0

Gröna

Nina H, Sthlm norr

17 feb 2007 kl. 23:25

Du har väl en vårdcentral? Kostar 120:- om du ej har frikort, nej vad dum jag är, frilansare kan ju aldrig tillåta sig lyxen att vara sjuka.
Fri:ar lite också - men inte i Vallentuna!

0

Maya K.I.

Evus

17 feb 2007 kl. 23:44

Om jag får säga vad jag tycker, så tycker inte jag att det är någon bra idé att tävla om vikten här på detta forum.
Jag kanske är en glädjedödare nu, men är inte detta ett svampforum i första hand?

Sen tycker jag att man aldrig ska tävla om vikt.

0

Maya K.I.

Gröna

17 feb 2007 kl. 23:47

Man brukar ju gissa grisens vikt så där till jul! Väder, vikt etc kvittar väl!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone