Skulle detta kunna vara gräddporing? Vilka möjliga förväxlingsrisker finns?
Svampen var ett par mm tjock, som färsk mjuk och “svampig”, och som torkad närmast trähård.
Som färsk var den helt vit, men som torkad gräddfärgad utom i kanten där den fortfarande var vit. 5-6 porer/mm.
Sporerna var få och små, inte särskilt böjda och bara ca 2, 5 x 1 my.
Substratet talar väl emot, det var lövved av något slag, möjligen asp. Den växte på undersidan av en underarmsgrov gren liggande på marken några få meter från en å.
En publikation med beskrivningar av gräddporing (Skeletocutis lenis) vs sydlig gräddporing (S. vulgaris) finns här:
http://www.sekj.org/PDF/anbf34/anbf34-133p.pdf
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.