0 308 visningar

38 svar

Middag

Kristina i Lund

8 mar 2007 kl. 08:20

Vad äter ni idag? Här blir det stekta fläskkotletter och rester av potatisgratäng från i söndags. Får väl svänga ihop en svampsås också. Sallad såklart.

0

Susanne E

8 mar 2007 kl. 08:40

Moussaka (om det stavas så). Sallad till. Lunchen äter jag på grekisk restaurang med väninnor. Det är ju internationella kvinnodagen idag!

0

kobran

8 mar 2007 kl. 08:42

Är det inte snarare frukost än middag så här dax?

0

Kristina i Lund

8 mar 2007 kl. 08:48

Jovisst, men man måste se framåt!!! Susanne, då blir det ju grekiskt både till lunch och middag! Gör du “riktig” moussaka på aubergin, eller “försvenskad” på potatis? Jag gör den senare, men gillar eg. den “äkta” bättre. På tal om aubergin, det odlade jag i sommras! Fick ett par plantor av min moster. De växte så det knakade och skörden blev stor!

0

Susanne E

8 mar 2007 kl. 08:50

Jo visst, kobran, men som matmor i hushållet så har man alltid planerna klara för middagen så här dags ;-)

...det ovanliga är nog att du är här så här dags :-D

0

kobran

8 mar 2007 kl. 08:52

sitter på jobbet och väntar på att ett seminarie ska börja 09.00.
Tittar väl in och läser era smaskiga middagsförslag till kvällen och kanske får nån idé!

0

Susanne E

8 mar 2007 kl. 08:53

Men det har jag inte hunnit reflektera över! Det blir ju en helgrekisk dag, Kristina! Jag gör på aubergin. Visste inte att man kunde odla den själv. Men det måste väl vara i växthus då?

0

Susanne E

8 mar 2007 kl. 08:55

Det är bra kobran att du håller kollen! Kanske du ska prova Moussaka ikväll?

0

Kristina i Lund

8 mar 2007 kl. 09:02

Ja, Kobran du får kolla på din ICA-runda ikväll om de har aubergin…;)

Jag visste inte heller att det gick att odla aubergin här, förrän jag fick plantorna. Jag odlade dem på friland, i en f.d. sandlåda, som nu är fylld med jord istället. Det var ju en varm sommar, så det spelade säkert stor roll.

0

Gula

8 mar 2007 kl. 10:35

Idag tror jag det blir jägarbiff!  Tänkte använda mig av den torkade rimskivlingen jag fick av Karin Z. Har ni erfarenhet av den??? Har bara använt den som blandsvamp tidigare och aldrig torkad?

0

PiaFia

8 mar 2007 kl. 12:04

Idag blir det hemagjord ärtsoppa, så gott det är :)

0

Trumpelisa

8 mar 2007 kl. 12:26

Har också fått torkad rimskivlig från Karin. Läste dock att den kan framkalla magont och sånt om man dricker Whiskey också (inte nödvändigtvis till). Vet inte om det gäller t.ex. vin också. Man får tassa på försiktigt i ullstrumporna tills man vet.

0

Gula

8 mar 2007 kl. 12:32

Då verkar det inte vara några större problem…. whisky får ingen mig att dricka och vin väldigt sällan… vatten är gott till maten!!! Då blir det spännande att smaka på rimskivlingssås!! 8-)

0

Tina Nordberg

8 mar 2007 kl. 13:35

Idag blev det friterade bläckfiskringar med vokade grönsaker. Gissa om katten var vild vid bordet.

0

Kristina i Lund

8 mar 2007 kl. 14:12

Jag gissar JA…;)

0

Bo E

8 mar 2007 kl. 17:15

Bläckfisk var länge sen…
bra tips…
hade nog tänkt på nån fisk eller ett fjäderfä till kvällen…

ha en god helg alla mat- o svampvänner!

0

cicki T Belgien

8 mar 2007 kl. 17:19

ska vi äta nu igen????

0

Gula

8 mar 2007 kl. 17:22

Har du något bättre förslag Cicki???

0

cicki T Belgien

8 mar 2007 kl. 17:24

NÄÄÄÄÄ!

0

Gula

8 mar 2007 kl. 17:26

Okej, då äter vi igen!!!! 8-D

0

Tina Nordberg

8 mar 2007 kl. 18:32

Tar du redan helg Bo?
Hos vem ska vi käka nu då?

0

Middag med rimskivling

Karin Z, Västerås

8 mar 2007 kl. 18:54

Tjoho!

Jag har serverat rimskivling både stuvad och stekt, med och utan alkoholhaltiga drycker. Ingen har fått magont! Vet 100% säkert att jag har serverat den till rött vin, öl och wirre efter. Vitt vin är jag osäker på, men går det med rött så borde det gå med vitt…eller?
Men det är väl som med så mycket annat: alla är vi olika, så det skadar inte att vara försiktig!

0

Middag...

Karin Z, Västerås

8 mar 2007 kl. 18:56

glömde…omelett är dagens middag. Serveras med gott bröd och sallad. Snabbt och smärtfritt.

0

Middag med rimskivling

Trumpelisa

8 mar 2007 kl. 19:53

Låter tryggt Karin. Jag tycker nämligen mycket om en virre innan en god middag. Jag tar chansen på fredag!:=)

0

Middag med rimskivling

Gula

8 mar 2007 kl. 21:18

Och rimskivlingen smakade gott! Men inte på långt när lika gott som KarlJohan!!!! Tack Karin!!!

0

Middag med rimskivling

Karin Z, Västerås

9 mar 2007 kl. 06:49

Väl bekomme Gula! Och tack själv! Det dimper ner både det ena och det andra i postlådan! Det glädjer mycket mycket!

Dagens middag:
Stekta kotletter som får puttra en god stund i stark sky = mycket smak
Klyftpotatis till detta.
Kall bearnaisesås, från kyldisken. Creme fraishe varianten. Den är så god.
Ett gott rött.
Stuvad svamp till gubben.
Och en liten efterrätt om jag orkar fixa. Tinade jordgubbar från frysen med vaniljkesella kanske…

0

Fredagsmiddag

Kristina i Lund

9 mar 2007 kl. 08:37

Här blir det äldsta dotterns favoritpastasås; Bacon- och ädelostsås till spaghetti. Gröna ärter.

0

Charina

9 mar 2007 kl. 09:28

Blir stuvad fisk här idag.

0

Middag idag

PiaFia

9 mar 2007 kl. 12:31

Här blir det färsk pasta i Keldas soppa, snabbt o gott. Till i kväll blir det en påse ostbågar:)

0

Middag idag

Dione

9 mar 2007 kl. 12:38

Pangasiusfilé. Har aldrig ätit den så tips mottages tacksamt.

0

Middag idag

Tina Nordberg

9 mar 2007 kl. 12:46

Pangasius file passar fint som ugnsstekt.Bara lite smör och några droppar citron, salt o peppar. En kall sås till, gärna räkor, rom, dill och cremefraise.

0

Middag idag

Dione

9 mar 2007 kl. 12:56

Tack Tina.

0

Gula

9 mar 2007 kl. 16:07

Hittade en för mig helt ny fisk I Flygfyren, Norrtälje! “Tilapia” heter den. Ska pröva och tillaga den i ugnen , citron, peppar och salt, vitlök, lite hackad mandel på! Spännande! Ganska små, portionsfileer är det, SER gott ut. Ris och sallad till.

0

Trumpelisa

9 mar 2007 kl. 17:27

Kalvfärsbiffar (om gubben hittar nån kalvfärs), rostade grönsaker och sås med kremlorna jag fick av Karin Z. Jistanes vad spännande. Jag har aldrig ätit kremlor förut.

0

cicki T Belgien

9 mar 2007 kl. 17:42

här blir det fredagsbiff med ugnsbakade bebispotatisar, sås gjord på matlagningsboursin. Märker att kött och fågelhantering skiljer sig oerhört här från Sverige. Fruset kött måste man leta efter, allt är färskt, mört och gott (och billigt), har blivit riktigt bortskämd!

0

Gunilla

9 mar 2007 kl. 18:42

Ugnsrostade rotsaker : mandelpotatis, majrova, morötter,
palsternacka,
färsk vitlök, purjolök, olivolja, smör, timjan och salt.Toppat med bitar av små färskfrysta KarlJohan.Till det rödvinsmarinerad kycklingfile och sås som jag inte bestämt än. Bättre än chips och dumlekola va´?

0

Gula

9 mar 2007 kl. 19:07

Definitivt, Gunilla :-) !!!
Vi har ätit vår Tilapia och den var riktigt god! Rekommenderas!!! Fint, fast och vitt kött, och smakar fisk!

0

Dione

9 mar 2007 kl. 23:16

Pangasiusfilé, Hajmal (visst heter den så på svenska) funkar om man har man och barn som inte tycker om fisk men en sås på färska champingoner, rimmat fläsk och rosmarin gjorde susen. Jag som gillar fisk kommer nog välja ett annat alternativ.

0

Middag - Karin Z

Trumpellisa

10 mar 2007 kl. 08:38

Kremlorna var jättegoda. Tack så mycket för dem. De räcker dessutom till några omgångar till

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone