0 354 visningar

36 svar

Kyckling, Gula?

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 14:50

Är den i ugnen?

0

Charina

11 mar 2007 kl. 15:01

Thailändsk kycklingwok (utan dansk salmonella)med ris blir det här idag.

0

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 15:07

Här blir det spaghetti carbonara. Gör den på “mitt sätt” (utan grädde för en gångs skull) med salmonellafria lokala äggulor, stekta fläsktärningar, färska örter och stark olja som ringlas över.

0

Cicki

Charina

11 mar 2007 kl. 15:09

Du är väl noga med att fläsktärningarna är salmonellafria??
*socialstyrelsen informerar*

0

Cicki

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 15:13

Charina, jajamän kommer från lokal leverantör. Dom kan ha salm men är Onella

0

Cicki

Charina

11 mar 2007 kl. 15:22

Bra! Dutti tös ;)

0

Cicki

Gula

11 mar 2007 kl. 15:38

Köcklinga ligger i påsa med lime spruttat runterikring, sätter den i ugnen först om sisådär 50 minuter….Mums…!! Tänk att det är lika gott varje söndag!!? Och idag gör jag inget ris till, kastar den goda psatasalladen från igår på bordet!!! I sin skål alltså... ;-D

0

Cicki

Gula

11 mar 2007 kl. 15:39

alltså...PASTASALLADEN…!

0

Gula

Charina

11 mar 2007 kl. 15:50

Har du oxo tullat på rödvinstetran?

0

Cicki

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 15:53

MMMMMM låter gott! Snälla Gula kan du när du har tid tala om för mig igen var du hittade receptet på pastasalladen.Hittar inte….

0

Gula

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 15:58

Charina, ja man kan ju undra när Gula kastar sin skål med psatasalladen på bordet. Undrar om hon kastar den som en frisbee. Vill nog inte veta hur kycklingen i sin ugnspåse hamnar på bordet, som en diskus? Du är härlig du Gula!

0

Gula

Gula

11 mar 2007 kl. 16:04

Kastar allting lite hitsomditsom…..det som träffar det träffar….
Cicki, har lagt in receptet bland svamprecepten!!!! Visst är broccoli n ä s t a n som svamp….

0

Gula

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 16:12

Tack Gula, javisst är broccoli nästan som svamp, kan ju bli lite svampig i konsistensen!

0

Gula

Gula

11 mar 2007 kl. 16:22

Det är “hopmosningen” av lök, socker och salt som gör det så gott! Och balsamvinägern förståsss!

0

Gula

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 16:27

Vilken sorts balsamvinäger “kastade” du i, vit eller röd?

0

Gula

Gula

11 mar 2007 kl. 16:28

Röd!
Och nu är kycklingen i ugnen!!!

0

Gula

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 16:34

Gula, stoppade du den lugnt och sansat in i ugnen eller kastade du in den? ;;;)))

0

Gula

Gula

11 mar 2007 kl. 16:43

Slängde in den!!! Och fort!!!

0

Gula

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 16:49

oj, oj, den studsade väl inte tillbaka? Hann du stänga luckan?

0

Gula

Gula

11 mar 2007 kl. 16:55

Ja, nu är den i tryggt förvar i 200 grader, 1½-2 timmar….gubben ska hinna bada innan vi äter och han har inte kommit från stallet ännu… :(
  Och jag är redan hungrig…

0

Gula

Totte Gbg

11 mar 2007 kl. 16:55

Som en gummiboll kommer jag tillbaka till dig :)))

0

Totte

Gula

11 mar 2007 kl. 16:56

....från ugnen..???

0

Totte

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 16:58

Hjälp, vad hette han den finlandssvenska gummibollen? bara så härlig!

0

Totte

Gula

11 mar 2007 kl. 16:59

M.A. Numminen !!!

Totte, har DU kycklingen i ugnen????

0

Gula

Totte Gbg

11 mar 2007 kl. 17:37

Nä ingen kyckling i ugnen…vi åt den där rätten med stekt kycklingfile med karljohansvampsås o mandelpotatis o salld suuuper gott….

Cicki sa nåt om att din kyckling studsade tillbaka så kom jag o tänka på “gummiboll” hahaha… :)

0

Totte

Charina

11 mar 2007 kl. 17:44

“suuuper gott” ?! ;))

0

Totte

Gula

11 mar 2007 kl. 17:45

Det börjar dofta sååå gott från ugnen nu, jag är hungrig!!!! Bara ägg och knäcke till frukost ingen majo :( ...

0

Charina

Totte Gbg

11 mar 2007 kl. 17:55

hahaha ordmärkare där he he he menade göööra gött!!! Så klart!!! :)

0

Trumpelisa

11 mar 2007 kl. 18:57

Igår blev det kycklingfilé fylld med hammagjord pesto och salami. Grönsagsgratäng till. Såå mumsigt.
Sen middag ikväll. Matcherna har kommit igång nu. I vilket fall som helst så blir det paj med lök, vitlök och köttfärs å en massa mosarellaost över.

0

Gunilla

11 mar 2007 kl. 19:22

Å kyckling blev det här åxå!Fast min stod i ugnen 4-5 timmar. Bara 100 grader men lång tid-blir så mör så köttet ramlar av benen!

0

Kyckling, Gunilla

Kristina i Lund

11 mar 2007 kl. 19:24

På dig eller kycklingen?....;)

0

Gunilla

11 mar 2007 kl. 19:59

Kycklingen tack och lov!

0

Gula

11 mar 2007 kl. 21:22

Så där härligt mört blir det när man lagar i påse också! 175-200 grader. Och det blir aldrig torrt!

0

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 22:49

Så nu sitter nu där och mår gott, fick katterna var sin bit också eller föredrar dom räkor?

0

Gula

11 mar 2007 kl. 22:59

Katterna skulle gärna fått var sin bit men tack vare att jag marinerar med lime så vill dom inte ha! Men dom sitter gärna i famnen när vi äter :)

0

cicki T Belgien

11 mar 2007 kl. 23:14

ja visst blir man Löjlig när det gäller ens husdjur men för f-n dom är ju familjemedlemmar också! Nästa gång ska du servera kycklingen utan lime…

0

Gula

11 mar 2007 kl. 23:20

Citron??? Nä, dom får klara sig utan kyckling .... eller lära sig älska lime….

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone