0 423 visningar

5 svar

Matsutake på TV

Erik

18 mar 2007 kl. 09:05

Detta måste vara det inslag som gått på TV400? Se länk.

http://www.foodnetwork.com/food/show_ic/episode/0, 1976, FOOD_9970_27715, 00.html

0

Kristina i Lund

18 mar 2007 kl. 09:44

Länken funkade inte, Erik!

0

Erik

18 mar 2007 kl. 12:33

Märkligt, provar en gång till:

http://www.foodnetwork.com/food/show_ic/episode/0, 1976, FOOD_9970_27715, 00.html

Fungerar det inte nu så hittar ni sidan genom att söka på “matsutake” och “iron chef”.

0

Matsutakerecept från Iron chef

Erik

18 mar 2007 kl. 12:38

Vet inte varför länken inte fungerar med Iron chef-sidan är onekligen besöksvärd.

Sök bara efter “iron chef” så hittar ni dit.
I denna länk (omd en nu fungerar) så har det ett uppskattat recept på matsutake:
http://www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0, , FOOD_9936_26501, 00.html?rsrc=search

För säkerhets skull så klipper jag in receptet nedan.

Grilled Oregon Chinook in Matsutake Ginger Broth Recipe courtesy Chef Greg Higgins, Higgins Restaurant, Portland, OR
Show:  Tyler’s Ultimate
Episode:  Salmon
1/4 cup tamari or shoyu
2 ounces fresh ginger root, peeled and sliced
1 tablespoon chili paste
2 tablespoons lemon zest
1/2 tablespoon sugar
6 (6-ounce) portions wild salmon (Chinook)
1/8 cup vegetable oil
1 1/2 cups julienned carrots
1 cup cleaned and diced leeks
1 cup julienned scallions
Seasoned broth, recipe follows
Sticky rice cakes, recipe follows
6 ounces matsutake mushrooms, grilled and sliced
1 tablespoon toasted sesame seeds

Preheat grill.
Combine the tamari, ginger, chili paste, lemon zest and sugar and pour over the salmon portions in a shallow dish. Turn the fish to coat it evenly, cover with plastic wrap and refrigerate for 2 hours.

Remove the salmon from the marinade and blot dry with paper towels. Brush the salmon with the oil on all sides. On a hot grill cook over hot coals for 2 to 3 minutes to brown and mark the fish nicely, turn and continue cooking to desired doneness, 2 to 3 more minutes.

Simmer the carrots, leeks and scallions in the Seasoned Broth, until al dente, about 4 to 6 minutes.

To serve divide the broth with vegetables between 6 bowls, top each with a sticky rice cake, mushrooms, and a grilled portion of salmon. Finally, sprinkle with the toasted sesame seeds.

Seasoned Broth:
1 large onion, peeled and chopped
3 sticks celery, chopped
2 quarts water
1 piece konbu (dried giant kelp)
1 cup tamari or shoyu
4 ounces fresh ginger rootr, sliced
1 tablespoon chili paste
1/2 cup rice wine vinegar
2 tablespoons sugar
1 ounce katsuo bonito shavings

Bring all ingredients, except the bonito shavings, to a simmer in a saucepan. Cook over low heat for 45 minutes, remove from the heat and gently stir in the bonito shavings. Allow the broth to rest for 20 to 30 minutes before straining. Strain and discard solids.

Sticky Rice Cakes:
5 tablespoons rice wine vinegar
5 tablespoons sugar
4 teaspoons sea salt
3 1/3 cups short-grain rice, washed
4 cups water
1 (4 by 4-inch) piece konbu

Bring the rice vinegar, sugar and sea salt to a boil in a small sauce pan, remove from the heat and set aside. Place rice, water and konbu in a heavy bottom saucepan and cover, bring to a simmer over medium heat. When the rice begins to boil reduce the heat to low, stir it gently once and continue cooking, covered until all the liquid is absorbed. Allow the cooked rice to cool 10 to 15 minutes covered with a clean towel.
Turn the cooked rice out onto a tray or large bowl and fan it to cool. Using a large scoop or your hands moistened with a mixture of the vinegar and water portion the sticky rice into 6 balls and flatten them to form cakes. Lightly wrap the cakes and hold in a warm place until serving time.

This recipe was provided by professional chefs and has been scaled down from a bulk recipe provided by a restaurant. The FN chefs have not tested this recipe, in the proportions indicated, and therefore, we cannot make any representation as to the results.

This recipe was provided by professional chefs and has been scaled down from a bulk recipe provided by a restaurant. The Food Network Kitchens chefs have not tested this recipe, in the proportions indicated, and therefore, we cannot make any representation as to the results.

0

Erik

18 mar 2007 kl. 12:56

I denna länk hittar ni allt kring matsutake på Irin chef. Är den inte klickbar så är det bara att kopirea den och klistra in så kommer ni rätt.

http://web.foodnetwork.com/food/web/searchResults?searchString=matsutake&site=food&searchType=Site&gosearch.x=16&gosearch.y=11

0

Gula

18 mar 2007 kl. 13:10

Den var helt klickbar! Tack Erik!!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone