0 336 visningar

11 svar

cicki T Belgien

Trumpelisa

20 mar 2007 kl. 08:07

Hej försökte göra din majjo med Karl Johan. Fick den överhuvudtaget inte att tjockna. Alla ingredienser var rumstempererade. Har du nån aning om vad jag gjort för fel? :(

0

Kristina i Lund

20 mar 2007 kl. 09:03

Det händer emellanåt att oljan inte går in i äggen, dvs. majjon skär sig. Då har man inte vispat ordentligt (fast man kan inte fatta att man inte har vispat ordentligt…=)) Man kan då ta en ny bunke med en ny äggula och droppvis vispa i den skurna majjon. Voila! Du har snart fixat till den! Lycka till!

0

Trumpelisa

20 mar 2007 kl. 09:10

Hej Kristina! Fast den skar sig inte utan bara var rinnig och äcklig. Skam den som ger sig, ut och handla ny olja och nya ägg:)

0

Kristina i Lund

20 mar 2007 kl. 09:14

Det är så jag upplevt det, när jag misslyckats - att den blir rinning. Då har jag hällt i oljan för hastigt. I början ska det bara vara droppvis, när den sedan börjat tjockna, kan man ha i mer åt gången!

0

Trumpelisa

20 mar 2007 kl. 10:04

Återkommer efter nästa kulinariska försök. Å tack för tipset.

0

Gula

20 mar 2007 kl. 10:12

Har inte prövat på den ännu men man kanske kan försöka med torkade trattisar??? Dom ger ju inte lika mycket smak men man tager vad man haver…. ;)

0

Evus

20 mar 2007 kl. 14:29

Det där har jag också råkat ut för och tror som Kristina att du nog hällde på för mycket olja i början.

Jag vet inte om ni såg att skrev här att jag gjorde bearnais-sås i helgen? Det gick väldigt bra, allt stod i vattenbad och jag vispade som en galning. Sen när vi skulle äta och jag värmde upp hela baletten i kastrullen, på plattan (min idiot) skar sig alltsammans.
Då gick luften ur mig kan jag säga.

Nåja, det fick duga med Knorrs som jag hade i skåpet.

0

cicki T Belgien

20 mar 2007 kl. 16:12

Antagligen som dom andra säger hällde du i oljan för fort. Det gäller att ha tålamod, hoppas du lyckas bättre nu. Och visst Gula borde det gå med torkade trattisar.

0

Trumpelisa

20 mar 2007 kl. 16:14

Eftersom jag är nybörjare på majjofronten böjer jag mig för sakkunskapen och gör nya försök (när jag orkar).

0

Tips

Totte Gbg

20 mar 2007 kl. 18:19

0

Tips

Gula

20 mar 2007 kl. 19:05

Vilka bra länkar Totte!!!  TACK!!!

0

Tips

Evus

20 mar 2007 kl. 19:37

Toppenlänkar Totte.

Bilden längst ner på Tompas recept, (mitten länken) är på mig och min gubbe i lördags….:-)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone