Det händer emellanåt att oljan inte går in i äggen, dvs. majjon skär sig. Då har man inte vispat ordentligt (fast man kan inte fatta att man inte har vispat ordentligt…=)) Man kan då ta en ny bunke med en ny äggula och droppvis vispa i den skurna majjon. Voila! Du har snart fixat till den! Lycka till!
Det där har jag också råkat ut för och tror som Kristina att du nog hällde på för mycket olja i början.
Jag vet inte om ni såg att skrev här att jag gjorde bearnais-sås i helgen? Det gick väldigt bra, allt stod i vattenbad och jag vispade som en galning. Sen när vi skulle äta och jag värmde upp hela baletten i kastrullen, på plattan (min idiot) skar sig alltsammans.
Då gick luften ur mig kan jag säga.
Nåja, det fick duga med Knorrs som jag hade i skåpet.
Tips o trix kan man få hjälp med här blandannat….
http://www.menyse.com/action/recipeSearchForm?searchField=s%E5s
http://www.scales.se/doc/HTML/r_bearnaise.htm
http://www.recepthjalpen.se/thread.php?tid=112&fid=2&site_id=2
Lycka till!!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.