För ett år sedan fann jag en större svamp i en butik (som nu tyvärr är nerlagd), som sades var en italiensk delikatess. Det var i princip bara den stora hatten (15-20 centimeter i diameter) som var intressant. Jag rekommenderades att fylla svamphatten med olja o kryddor, steka den. Det blev som en salladsskål med puttrande olja. Den var mycket köttig/matig och mättande. Brun, fast. Yttre utseende; en blandning av Karl Johans hatt och en förvuxen lite plattare champinjon. Insida: skivlingliknande.
Vad heter svampen och var går den att få tag i?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.