Jag har plockat och ätit svart hattmurkla vid ett flertal tillfällen. När den (men också andra milt smakande arter) ska tillredas finns två knep att ta till för att få fram mer smak: stek länge på svag värme och överdriv mängden svamp i receptet. Jag håller svart hattmurkla för en god matsvamp, väl värd de två stjärnor den har i en del svampböcker. Kryddning: salt, svartpeppar och lite paprikapulver passar bra, men ta inte för mycket av det sistnämnda - då börjar anrättningen smaka paprika och det är ju knappast meningen.
Jag har plockat och ätit svart hattmurkla vid ett flertal tillfällen. När den (men också andra milt smakande arter) ska tillredas finns två knep att ta till för att få fram mer smak: stek länge på svag värme och överdriv mängden svamp i receptet. Jag håller svart hattmurkla för en god matsvamp, väl värd de två stjärnor den har i en del svampböcker. Kryddning: salt, svartpeppar och lite paprikapulver passar bra, men ta inte för mycket av det sistnämnda - då börjar anrättningen smaka paprika och det är ju knappast meningen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.