Jag hittade inte murklorna på själva hygget utan på vägen som de forslat timret på.
Har letat i flera år på hyggen och skogsbrandplatser utan resultat, men så fanns de bara där mitt på vägen!
Under rotvältor är ett annat bra ställe att leta. Under en aspvälta fann jag 2 knytnävstor murklor som jag inte plockade, men i år hade vältorna sas vikt tillbak sig så det var tji där oxå!
Kanske kommer nåt upp framöver. Det var minst två veckor senare förra året i alla fall.
Jag har fått lära mig att det är dags att leta stenmurklor samtidigt som björkarna har slagit ut, d.v.s. ungefär från mitten av maj i de trakter jag känner till.
Det riktmärket borde vara användbart i hela landet, men i marker som hunnit bli för torra fram till dess, kommer det inga murklor senare heller.
Detta evinnerliga regnande! Snart ruttnar väl murklorna bort. Skämt åtsido som skepparen sa när han kastade kärringen över bord. Här i Sala fick vi lite regn igår natt och tidig morgon. Idag har det regnat sedan tidigt i morse. På eftermiddagen en rejäl hagelskur följd av några rejäla åsksmällar, och det regnar fortfarande. Jag var inne på svensk åskvarning på eftermiddagen. Det såg ut som om gävletrakten fick en skaplig åskdos och förhoppningsvis övriga gästrikland. Jag ser fram emot en rapport från Lena M.
Uschingamej, har det åskat. Det vill jag inte ha hit.
Här i Botkyrka har det regnat så gott som hela dagen…och just nu är himlen verkligen hotfullt åskgrå/svart.
8+ just nu, brrr
Lena det var ett bra knep/tips det där med musöronen på björken, jag kör med samma när rosorna ska klippas ner.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.