0 450 visningar

6 svar

Na na nana na nanaa - boktipset

Ingemar

17 apr 2007 kl. 13:15

Tänkte bara tipsa om en bok jag lånade på bibban - “I roten på en gammal stubbe” av Bengt Ehnström. Den handlar om två stubbar som sakta bryts ned av svamp och insekter. Mycket underhållande och lättläst bok om biologisk mångfald. En annorlunda “svampbok” så att säga.
På ett ställe beskrivs klibbtickan med inbyggd hygrometer släpper sina sporer nattetid. I nattens mörker kommer då en armé av baggar på väg till kalaset. Sporerna “regnar” ner och baggaran tar för sig av nattmaten. Boken avslöjar också att tornbaggens larver - baggen med silverstrass på vingarna - käkar den mycket sega vedmusslingen.

0

Tina Nordberg

17 apr 2007 kl. 13:50

Tack för tipset Ingemar , det låter jättekul. Kanske en hängmattebok?
Finns det inte en boktitel som heter ” I skallen på en gammal gubbe”? ;)

0

Evus

17 apr 2007 kl. 15:04

Jag tackar också för tipset.
Hasse och Tage, detta suveräna par, har gjort en film som heter “I huvudet på en gammal gubbe”.

0

Ingemar

17 apr 2007 kl. 15:35

Absolut en bok för hängmattan, Tina. Så gott det låter förresten…hängmatta, sol och sommar. Det händer att man träffar på en bok bara-så-där som man kanske inte tänkt sig läsa. Flugfällan av Fredrik Sjöberg är också en sån där bok som man “måste” läsa. Har ni nån naturanknuten bok man ska satsa på till sommaren?

0

Tina Nordberg

17 apr 2007 kl. 16:07

Jag brukar alltid inför sommaren friska upp minnet med: Fältfloran, Fågelboken, Stora insektsboken och svampböckerna.
Jag glömde boken: Örtmedicin och växtmagi.

0

Joachim Krumlinde

17 apr 2007 kl. 16:40

Jag vill rekommendera Kerstin Ekman:  Herrarna i skogen - nyutkommen.

0

Tobbe T

18 apr 2007 kl. 08:51

Det finns en bok som heter “Sydsvenska Utflykter”, skriven av Bertil Widerberg. Det är en av mina abslouta favoriter. Det är inte någon faktabok, den ligger snarast åt naturkåserihållet. Widerberg berättar om olika botaniska utflykter han gör tillsammans med några andra, och boken är indelad efter årets månader. Och det allra bästa: den innehåller mycket om svamp!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone