Hej Mossning!
Bäst att Du läser svaret på denna länk innan gör Ditt eget val. http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=58057&fnr=1&sok=&Start=0&Offset=50&1
de farliga gifterna måste bort med avkokning 2 vatten och kasta dessa. Alt.lufttorkning i 2 månader (gör det inte i rum som du vistas i, för när murklan torkar i början så släpper den ut sitt gift i rummet) dessa förfarande gör att de flesta kan äta murklor utan att må illa. kvar är cancerframkallande ämmnen, jag har pratat med livsmedelsverket om det och de säger att det är farligare att röka 2 cigg om dagen eller att altid vistas i sthlmsluften, än att äta murklor en gång i veckan (men hur många gör det) Nu vet du, bestäm själv, jag äter fortfarande
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.