i hela mitt liv!! Det måste vara en murkla. Efter att ha letat i 1000 tals rotvältor, mil av stigar hittade jag denna. Nu blev den hemtransporterad i en hundbajspåse i magväskan, kanske ska ta något annat med på nästa jakt ;) men jag hittade en i alla fall (tror jag?!?!)
tips
lägg den på tork på ett avskilt ställe där du inte vistas dagligen
typ om du har ett vindsutrymme eller annat torrt ställe utanför själva din bostad
sen kan du ju fylla på i torkrummet efterhand som du hittar fler
anrättas absolut tidigast efter 3 månader räknat från den sista du lagt dit
hellre säkerhetsmarginal uppåt
de håller sig bra länge som torkade
Nej det räcker att blötlägga dem.
Enligt ett beprövat recept i mjölk.
Men jag vet ju inte hur du vill använda dem.
Det kanske finns många recept i receptbanken på murklor, har själv endast använt dem i murkelsåser.
Läcker och intressant smak som faktiskt kom mer till sin rätt hos de torkade än efter förvällning, tycker jag.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.