Idag har jag “ramlat” över mera murklor. Jag gick upp i en liten skogsbacke några hundra meter hemifrån för att hämta mossa att dekorera en korg med och jag kom hem med korgen full med stenmurklor, tror jag. Jag har aldrig sett en stenmurkla förr bara på bild. Därför vill jag höra med er som kan så mycket om svamp att det är rätt.
Gratulerar!
Finfina stenmurklor ser det ut som!
Om du har tålamod så lägg dem på tork i ett utrymme där du normalt inte vistas dagligen, giftet kan nämligen orsaka obehag även i luften i rummet!
Efter 3 - 6 månaders torkning kan du tillaga dem till exempelvis murkelsås.
Avkokning är till för den som inte har tålamod att vänta. Men enligt min erfarenhet blir det lite “vattnigare” smak på såsen med den metoden.
Kanske har du murklor tillräckligt för att testa bägge metoderna!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.