Har funderat lite om det här med rötmånaden. Den förklaring man alltid får är att den inträffar i augusti eftersom det är ganska varmt, men framförallt för att det är så fuktigt denna tid. Men är det verkligen hela förklaringen?
Det är ju även svamptider nu, vilket ju borde innebära att luften är full av svampsporer, inklusive mögelsvampsporer. Nyss hemkommen från Malaysia har jag kunnat konstatera att där, trots extrem luftfuktighet, kunde man lämna framme lite frukt åtminstone ett par dar utan att den möglade. Här hemma däremot hinner man knappt vända ryggen till så är den oätlig!
Är jag på rätt spår eller…?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.