Hej, häromdagen plockade jag både bleka kantareller och vanliga. Jag stekte dessa tillsammans och åt på smörgås. Ca. 3 timmar senare blev jag illamående och kräktes. För någon månad sedan tog jag upp bleka kantareller ur frysen och åt som stekt svamp. Även den gången blev jag (jätte-) dålig efter några timmar.
Finns det någon giftig art som man kan förväxla med (små) bleka kantareller? Är det möjligt att helt plötsligt bli överkänslig mot kantareller?
Kantarellen är ganska hårdsmält.
Det är möjligt att du inte tål den längre, precis som med andra livsmedel kan man utveckla överkänslighet mot vissa svampar.
En annan förklaring kan vara att kantarellerna hunnit bli dåliga innan den frös in, och orsakat matförgiftning.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.