Igår så skulle vi festa till det lite med svampmackor med taleggio på *mums*.
Så jag gjorde som jag brukar och tog fram en påse färskfrysta kantareller och en påse färskfrysta trattkantareller. Startar med att steka på kantarellerna men vid provsmakningen så upptäcker jag att de är i det närmaste oätliga! Smaken är väldigt bäsk och inte så tilltalande. Är rädd att trattkantarellerna ska smaka samma så de kokar jag på i några minuter och steker sedan de med….de blev mildare i smaken. Jag tror det berodde på den behandlingen.
Snart är det höst igen och hur ska jag göra för att konservera och förvara kantarellerna “blöta” så att säga? I omkring året ska de förvaras men ändå smaka bra!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.