0 401 visningar

9 svar

Oätbara fjolårskantareller!

Svampnörden

17 jun 2007 kl. 16:00

Igår så skulle vi festa till det lite med svampmackor med taleggio på *mums*.
Så jag gjorde som jag brukar och tog fram en påse färskfrysta kantareller och en påse färskfrysta trattkantareller. Startar med att steka på kantarellerna men vid provsmakningen så upptäcker jag att de är i det närmaste oätliga! Smaken är väldigt bäsk och inte så tilltalande. Är rädd att trattkantarellerna ska smaka samma så de kokar jag på i några minuter och steker sedan de med….de blev mildare i smaken. Jag tror det berodde på den behandlingen.

Snart är det höst igen och hur ska jag göra för att konservera och förvara kantarellerna “blöta” så att säga? I omkring året ska de förvaras men ändå smaka bra!

0

Lena M

17 jun 2007 kl. 16:05

Det går inte att färskfrysa kantareller någon längre tid, jag har själv gjort den upptäckten, bara sladder. (fyra, fem månader är de okey) Men något knep har jag inte kommit på, kanske någon vet.

0

Morgan

17 jun 2007 kl. 16:50

Jag brukar förvälla svampen något.
Bara så lagom att de släpper vätskan de själva innehåller.
Sen fryser jag dem i det.
Jag tycker det blir bra, det är ju inte som nyplockade direkt men ett bra substitut.

0

cicki T Belgien

17 jun 2007 kl. 17:54

Jag brukar hälla svampen i en kastrull, på med lite vatten och salt. Småputtra i ca 5 minuter, häll svamp och vätska i plastpåsar, se till att du inte har för mycket luft kvar i påsen och in i frysen. Håller i minst ett år. OBS! inget fett, då härsknar det!

0

Grethe F

17 jun 2007 kl. 19:20

Jag låter dom stå på pannan med svag värma till deres eget spad har kommit ta av och frys in mad spadet

0

Grethe F

17 jun 2007 kl. 19:21

med spadet ,så klart

0

Morgan

17 jun 2007 kl. 19:59

Just så Grethe… =)

0

Totte Gbg

17 jun 2007 kl. 20:19

Håller med föregående talare….inget fett, ha med spad så håller de länge…

0

Lena M

18 jun 2007 kl. 06:11

Svampnörden, jag fick intrycket att du talade om ” färskfrysta “, alltså bara rensade och nerfrysta, har jag fel ?

0

Svampnörden

19 jun 2007 kl. 18:55

Lena: Du har förstått helt rätt! De är alltså endast rensade och nerfrysta och håller sig “goda” i minst tre månader…...men efter 10 mån så kan jag intyga att de inte var så goda längre.

Tack alla för hjälpen och det där med spadet är uppfattat.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone