När jag förvälla svampen gör jag det bara kort, tills svampens egen “saft” är i grytan. Den brukar räcka som vätska att frysa svampen i. Sedan, efter tiningen, kokar jag svampen vidare i spadet tills det mesta har kokat in - eller allt - efter användningens behov.
Lycka till
Jag brukar förvälla svampen tills all vätska har kokat in (om det är väldigt mycket vatten i svampen så slår jag av det). Sedan kyler jag snabbt ned den, lägger i plastpåsar, trycker ur all luft och fryser. På det viset håller sig svampen flera år. Sedan är det bara att tillaga direkt när man tar fram den.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.